Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Termékek szűrése
Gyártó
Legkeresettebb termékeink
Termékajánló
Összehasonlítás

Youtube videók

Napjainkban az internetes kereskedelem térhódítása együtt jár az egyre tudatosabb vásárlói magatartással. Azt tapasztaljuk, hogy oldalunk látogatói és vásárlói kifejezetten tájékozottak, esetenként olyan információk birtokában is vannak egy-egy termékünkről vagy szolgáltatásunkról mely a mi oldalunkon lehet nem is került feltüntetésre. A tájékozottság számos más oldal felkereséséből ered feltevésünk szerint, azonban a felkeresett oldalakon esetenként helytelen információk szerepelhetnek, vagy ami még rosszabb az ott szereplő információkból helytelen következtetést vonhat le a látogató.

Az utóbbinak ékes példája a Youtube videó megosztó, az ott szereplő videók naponta szóba kerülnek egy-egy érdeklődővel folytatott beszélgetésben, elsősorban zárbetétek és azok nyithatósága kapcsán.

A portál keresőjébe szinte lehetetlen olyan zárbetét típust vagy gyártót beírni amelyről ne találnánk valamilyen videót, a legtöbb elkészült "mű" az úgynevezett locpickerek termékenységének eredménye. A lockpickerek hobbyból vagy hivatásszerűen foglalkoznak zárak és zárbetétek kulcs nélküli kinyitásával, a módszerük lehet roncsolásos vagy valamilyen manipuláció, általában az utóbbiból készülnek a videók. Külföldön (tőlünk nyugatabbra) sportként tartják nyílván, és pl. Németországban nagyszabású versenyeket is szerveznek belőle.

Hogy ezeket a videókat miért is készítik el a lockpickerek? Nehéz megmondani, a legésszerűbb magyarázatnak a tudásuk ilyen formában történő bemutatása tűnik a versenytársak és ellenfelek felé. Azonban ők is emberek, így nem tudhatjuk, hogy azok a zárbetétek belső felépítésüket tekintve mennyire egyeznek meg a gyári állapottal, esetleg nem-e csak "kibelezett" példányok, a nagyobb elismerésért cserébe. 

"Na de... Ne legyünk rossz indulatúak, higgyük el, hogy a videókban szereplő zárbetétek minden paraméterükben megegyeznek a gyárból kikerülő példányokkal." 

Amennyiben azok gyári állapotú zárbetétek, akkor sem biztos, hogy messzemenő következtetések levonására alkalmasak lennének ezek a videók, ugyanis érdemes az ott látottakat értelmezni és érdemes egy kicsit átgondolni mit is látunk.

I. Nem tudhatjuk, hogy a videó készítője mióta "gyakorol" az aktuális példányon, azonban nagyon valószínű, hogy nem a kamera előtt volt első találkozásuk. A valóságban a betörőnek nincsen lehetősége 10x, 20x, 200x nekifutni, hátha...

II. A videók általában egy fűtött helyiségben, megfelelő fényviszonyok mellett készülnek. A bejárati ajtók külső oldalán általában nem ezek a körülmények a jellemzőek.

III. A videókban csak elvétve találkozunk olyannal, hogy az aktuális zárbetét az ajtóban lenne és nem kényelmes magasságban pont "kézreállóan" befogva egy satuba. Talán ez nem véletlen.

IV. A videó készítőjének a zárbetéttel történő próbálkozás közepette egyetlen félnivalója van, mégpedig az, hogy esetleg nem sikerül kinyitnia a zárbetétet és felvétel törlését követően újra kell azt kezdenie. Nem kell félnie az esetlegesen kifigyelő szomszéd tekintetétől, a hazaérkező tulajdonostól, a hatóságoktól, stb.

Folytathatnánk még a való élet és videó világa közötti különbségek vázolását de nem tesszük, úgy gondoljuk aki a fenti sorokat elolvasta a jövőben nem fog olyan könnyelmű kijelentést tenni, hogy ezt vagy azt a zárbetétet "5 másodperc alatt nyitják a neten", mert tudni fogja, hogy hát bizony, a neten. 

Azonban a fentiek semmiképpen sem jelentik azt, hogy a zárbetétnek amit használunk ne kellene a lehetőségeinkhez mérten a legmagasabb védelemmel rendelkeznie, ugyanis a videók valahol azt is jelentik, hogy a bemutatott módszerekkel ezek a termékek a valóságban is kinyithatóak. Na és itt nem mindegy, hogy a videókban látható 5-10 másodperc az a valóságban is csak 15-20 másodperc a legegyszerűbb zárbetét esetén, vagy éppen órák kérdése egy magas biztonsági fokozatú termék esetén. Annyi nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a termék ára és a kinyitásának ideje egyenes arányban van.

Továbbá ne feledjük, ezek a videók csak a manipulációs nyitás elleni védelmet "vizsgálják", a betörő számos más módszert is alkalmazhat. Zárbetét vásárlásakor a további betörés módozatok elleni védelmet is vegyük számításba, véleményünk szerint a zártörés eleni védelmet kell kiemelten kezelni.

Webáruház készítés