Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Zárbetét kicserélése

A zárbetét kicserélése egy nagyon egyszerű feladat. Általánosságban szükség van hozzá 1db csavarhúzóra, valamint 2-4 percre. Csak emiatt általában nem szükséges szakembert hívnia, kiszállást valamint munkadíjat fizetnie.

 

zárbetét csere A zárbetét egyetlen csavarral van rögzítva az ajtó éle felől, abból az irányból ahol a zárnak a nyelvei vannak. A zárbetét alsó harmadával megegyező magasságban találnia kell egy csavart amely mostmár az esetek túlnyomó többségében csillag (kereszthornyos) fejű. A cserét ezen csavar megkeresésével kell kezdenie.
Az alábbi videó megtekintése után Ön is biztosan boldogul a cserével.
0. nyissa ki az ajtót, helyezze be a kulcsot
1. keresse meg a zárbetét rögzítő csavart
2. csavarja ki a csavart balra
3. fordítsa el a kulcsot 30 fokkal (az, hogy balra vagy jobbra a beépítéstől függ, próbálja mindkét irányba miközben húzza kifelé a zárbetétet)
4. húzza ki teljesen a zárbetétet
Új zárbetét beszerelése
1. az új zárbetébe helyezze be a kulcsot majd fordítsa el úgy, hogy a forgórész ne álljon ki a zárbetét síkjából
2. helyezze be a zárbetétet
3. csavarja be a csavart jobbra
4. Kész! Gratulálunk.

 

A zárbetét forgórésze (tolókavivő) amikor nincsen benne kulcs kiáll a zárbetét síkjából 25-30 fokos szögben. Ennek két oka van, az egyik, hogy ne lehessen "kiütni" az ajtóból, ilyen irányú behatáskor ne csak a rögzítő csavar viselje a terhelést, valamint, hogy nyitott ajtó esetén ne lehessen a zárbetétet kiszerelni kulcs nélkül. A cseréhez mindenképp szükség van a kulcsra.