Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Tolózár

Cégünk megannyi más típus mellett természetesen tolózárak forgalmazásával is foglalkozik. Termékpalettánk ezeknek a záraknak több típusát is tartalmazza pl. épülettolózárak, bútortolózárak vagy bajonett tolózárak. A különböző típusok felhasználási körülményeiről már a nevük illetve külsejük is árulkodik. A történelemre visszatekintve ezek a zárak a legkorábbiak között vannak. Felhasználásuk, logikájuk egyszerű, működésük mégis egészen napjainkig ugyanolyan megbízható. Ebben a kategóriában az alábbi termékeket találja:

  • Egyenes és hajlított bajonett tolózárak
  • Egyenes és hajlított épülettolózárak
  • Átvetős tolózárak
  • Bútortolózárak
  • Lakatolható tolózárak
  • Kiegészítők, tartozékok tolózárakhoz

32termék132

Ha megvédenénk értékeinket, otthonunkat nem feltétlenül erre a zártípusra gondolunk először hiszen a mai világban már túl egyszerűnek, primitívnek érezzük a tolózárakat. Ám tökéletességük is ebben rejlik, hiszen egy ilyen záron egyszerűen lehetetlen roncsolásmentesen átjutni. A roncsolás pedig minden esetben erős hanggal, zajjal jár. Gondoljunk csak bele, egy ajtón átjutni amin tolózár van megfelelően felszerelve csak úgy lehetséges ha különösen erős fizikai erőt fejtünk ki az ajtóra egészen addig, amíg a tolózárat rögzítő több csavar teljesen ki nem szakad. Belátható, hogy ez nem egy rövid, csendes folyamat, valószínűleg nem csak a mi, de minden környéken lakó figyelmét is magára vonja a művelet. Ez természetesen nem biztosíték semmire, nem helyettesíti a nagyobb kaliberű, profi zárakat viszont egy olcsó de mégis nagyon hasznos kiegészítés a biztonság szempontjából amit akár lakatolható formában is megvásárolhatunk.

A tolózárakat a mai napig sok helyen használják. Függően méretüktől sok szerepet kaphatnak életünkben legfőképp olyan helyeken ahol nem szeretnénk kulcsot használni. Erre a legjobb példa a WC ajtó, ha máshol nem is de itt mindenki találkozott már a tolózárakkal. Ezeket a zárakat azonban nem csak arra használjuk, hogy megóvjuk értékeinket. Szerepet kapnak ajtók helyhez rögzítésében is. Hiszen senkinek nem kell bemutatni a klasszikus garázsajtót aminek teljesen kinyitott végénél egy lyukat látunk a betonban. Ezeket is tolózárak rögzítik pontosan az egszerűségük miatt. Ugyanilyen példákat találhatunk a lakásban is a "Bútortolózáraknál". Ezen tolózárak legnagyobb hátránya, hogy csak egy oldalról lehet őket nyitni és zárni. Ezért, ha nem rögzítésről van szó legtöbb esetben akkor használjuk őket ha "bezárkózunk", mondjuk a lakásunkba éjszakára. Termékeink között megtalálja ezeket a tolózárakat is akár lakatolható, egyenes vagy hajlított formában is. Igyekszünk minél több információval és tanáccsal szolgálni felhasználásukat illetően.