Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Aereco légbevezető

Napjainkban az otthonunkkal, munkahelyünkkel szemben állított egyik legfontosabb szempont a tökéletes hőszigetelés. Ennek érdekében, az épületeket korszerű hőszigetelési teknikával szigeteljük, minek köszönhetően a komfortérzetünk, ingatlanunk energia tanúsítványa tökéletes lesz, de egy nagy hátrányt is magában hordoz, az épületek természetes szellőzése megszűnik. A szellőzés hiányának köszönhetően párásodni, penészedni kezd az ingatlan, mely egészségügyi problémákhoz vezethet, egyéb kellemetlenségeken kívül. Nyílászárok segítségével szellőztethetünk, de ez a megoldás nem a legjobb, legpraktikusabb választás energiatakarékosság szempontjából.

A francia Aereco cég által fejlesztett szellőztető rendszerek, tökéletes megoldást nyújtanak ezen problémák kiküszöbölésére, mindezt észrevétlenül, a komfortérzetünk csökkenése nélkül teszik, valamint minimalizálják a hőveszteséget.

Az Aereco a külsőoldali védelemről is gondoskodik, rovarács vagy esővédő-rovarráccsal formában, mely termékek szorosan kapcsolódnak a belsőoldali szellőzőkhöz. A légbevezető illetve a külsőoldali kiegészítő, együttesen nyújtják a tökéletes védelmet.


27termék127

Légbevezetők kiválasztása:

Légbeveztők esetén, mindig forduljunk szakemberhez, aki figyelembe veszi azt, hogy az adott ingatlanban található e, nyílt égésterű gázkészülék, kandaló, valamint az ingatlan légterének nagyságát, ezen paraméterek alapján, kiválasztja a megfelelő léghozamú légbevezetőt és meghatározza a legmegfelelőbb elhelyezését is.

 

Külső oldali rovarrács:

A keskeny kivitelű DP0 külső rovarrácsok kiegészítőként használhatók az EMM, EAF típusú légbevezetőkhöz. Esztétikai megjelenésen kívül, védelmet biztosítanak rovarokkal szemben, keskeny kialakításának köszönhetően redőnnyel rendelkező nyíllászárókon is alkalmazhatóak. A légbevezetőkkel kombinálva mind külső, mind belső védelmet biztosíthatunk otthonunk védelmében. Mind a rovarrácsok, mind a légbevezetők színe, a forgalmazott színekből ízlés szerint variálhatók.

 

Külső oldali esővédők-rovarráccsal:

Az AEA külső esővédő-rovarrácsok kiegészítőként használhatók az EMM, EAF típusú légbevezetőkhöz. Az esztétikai megjelenésen kívül, védelmet nyújtanak a rovarokkal és az időjárás viszontagságaival szemben is. Kialakításuk miatt redőnnyel rendelkező nyíllászárókon nem alkalmazhatóak. A légbevezetőkkel kombinálva mind külső, mind belső védelmet biztosíthatunk otthonunk védelmében. Mind a rovarrácsok, mind a légbevezetők színe, a forgalmazott színekből ízlés szerint variálhatók.

 

Egy teljes szett miből áll:

A teljes szett egy légbevezőből és egy rovarrácsból vagy esővédő-rovarrácsból áll össze, természetesen lehetőségeinknek és igényeinek megfelelően.

 

Hogyan működik egy légbevezető:

Higro(pára)szabályozott légbevezetők poliamid pántkötegei megnyúlnak nagyobb páratartalom hatására és egy rugó segítségével egy zsalut mozgatnak, ennek következtében friss levegőt enged be a szellőzőnyíláson keresztül a belső térbe. Mikor a páratartalom csökken, akkor a poliamid pántkötegek összehúzódnak és bezárják a szellőzőnyílásokat. A Higroszabályozott légbevezetők mindig a helyiség relatív páratartalmának függvényében változtatják a levegő áramlási keresztmetszetét.

 

Gázkészülékeknél alkalmazható e?

A nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható, a NEM zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével. Fontos szempont figyelembe venni, a helyiség méretét és az alapján kiválasztani a megfelelő léghozam jellemzővel bíró légvezetőt. Ilyen típusok EAF309, EMM916, EMM972, EMM973.

A speciális légbevezető kiválasztása gáztervezői feladat!

Műszaki adatlap ide kattintva érhető el:

 

A fűtési költség nőni fog a szellőző használatával?

A Higro(pára)szabályozott légbevezetők, a levegő áramlási keresztmetszetét, a helyiség relatív páratartalmának figyelembevételével változtatják, ezáltal optimálissá téve a légcserét, csökkentve a hőveszteséget.

 

Beépítés

A nyílászárók gyártása során alakítható ki a legegyszerűbben a szellőzőrés, melyen keresztül engedik be a friss levegőt a légbevezetők a helyiségbe. A szellőzőrés nagyban befolyásolja a légmennyiség beáramlását.

Utólagosan is kialakítható a szellőzőrés, de a beépített ablakba, ajtóba történő marás szaktudást igényel, ezért bízzuk szakemberre.

Beszerelési útmutató ide kattintva érhető el:

Amennyiben korábbi légbevezető készülékünket, rovarrácsunkat vagy esővédő-rovarrácsunkat szeretnénk újra cserélni, akkor ezt könnyedén kivitelezhetjük, mert mértbeli változás nem történt az évek folyamán, valamint szaktudást nem igényel a régi ill. új darabok szerelése.