Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Hírek

2022.08.04 13:22

Pánikzár kínálatunk

Pánikzár kínálatunk

A megfelelő pánikzár kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy milyen az ajtó kialakítása (rázáró vagy összezáró ajtóról van szó), egy vagy kétszárnyú az ajtó, valamint milyen az ajtó állapota. Az általunk forgalmazott pánikzárak nyitásiránya egyszerűen megváltoztatható, ebből adódóan jobbos és balos ajtókon egyaránt használhatóak. A csomagban található szerelési sablonnak köszönhetően, a szerelésük roppant egyszerű.

Egyszárnyú,masszív ajtók esetén, elsősorban az 1 pontos pánikzár használatát javasoljuk.

Kevésbé masszív ajtók esetén a több ponton záró pánikzár használata célszerűbb lehet, melyek szerelése hasonlóan egyszerű mint az egy ponton záró pánikzár szerelése.

Kétszárnyú ajtók esetében, az ajtó kialakítását kell figyelembe venni (rázáró vagy összezáró ajtóról van szó).

A pánikzárak esetén több fajta létezik áruházunkban: 1, 2 illetve 3 ponton záródott tudunk megkülönböztetni.

Az egy ponton illetve a két ponton záródó (alul és felül) nyomórudas működtetésű, rászegzős pánikzárat, alumínium, acél, PVC, fa vészkijárati és nagy forgalmú ajtókon lehet  alkalmazni. A gondos tervezésnek köszönhetően, a nyomórúd benyomásának hatására, egyszerűen és gyorsan nyitható az ajtó vészhelyzet esetén. 

A három ponton (alsó-felső-oldalsó) záródó, nyomórudas működtetésű, rászegzős pánikzár, mely kizárólag egyszárnyú alumínium, acél, PVC, fa vészkijárati és nagy forgalmú ajtókon alkalmazható.

A DORMA pánikzár termékeket az ajtószárny felszínére kell felszerelni. A retesz az ajtókereten, egy tartóban helyezkedik. A PHA 2000 pánik eszközök esetében a pánikzárak megfelelnek a külön zárral való összeköttetés nélküli, felszínre szerelt termékekre vonatkozó EN 179-es szabvány követelményeinek.

A DORMA pánikzárakat olyan épületekben használják, ahol nincs gyalogos forgalom. 

A DORMA pánikzár termékek vészkijáratnál használatos eszközei minden esetben le vannak tesztelve és megfelelnek az EN 179 szabványnak.

Alkalmazása:

-Tetszőleges irányba nyitható

-Látható rögzítések nélküli magas minőségű megjelenés

-Különböző zárási lehetőségek

-Felszerelése gyors és könnyű 

-Keretes szerelvényekből vagy teljesen üvegből álló ajtókhoz is alkalmazhatók.

-Vízszintes és függőleges zárású eszközökhöz is

Beépítést végző szakemberek számára előnyt jelent, az egyszerű összeszerelés illetve könnyű beállítani a különféle ajtószélességekhez és magasságokhoz.

A kereskedők számára jelenthet előnyt, hogy mindent egy csomagban kap meg,ezáltal  a könnyebb tárolás.Tetszőleges irányba nyitható, a  DORMA PHT kültéri tartozékai univerzálisan felhasználhatóak.

A felhasználó számára jelent előnyt, az egyszerű működtetés, a hosszú élettartamot garantáló kiváló minőség.

Vissza