Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Hírek

2022.01.17 11:21

Tokoz zárbetétekről, lakatokról röviden

Tokoz zárbetétekről, lakatokról röviden

A Tokoz biztonságtechnikai vállalkozás közel 100 éves múltra tekint vissza, napjainkban vezető szerepet tölt be a csehországi lakat és zárbetét piacon.

A Tokoz PRO zárbetét családot jelenleg a Pro 300 és a Pro 400 típusok alkotják. A Pro 300-at tekintjük alap típusnak, de a hazai zárbetét piacon mindenképpen a prémium kategóriába sorolható. Lamellás működésű zárbetétekről van szó, melyek sokkal strapabíróbbak, így nyugodtan használhatók időjárásnak (poros, párás, sós környezetben) kitéve vagy akár kültéren is.

A PRO 400-as jelenti a Tokoz zárbetétek családjának a csúcsát. Néhány ponton tér el a 300-as típustól, de ezek mindenképpen a még magasabb mechanikai védelmet hívatottak erősíteni. A 300-as típustól eltérően a mechanikát védő zárbetét házat teljesen acélból készítették, megvastagították 3 mm-el az előlapját, mivel mindenféle támadásnak ez a felület van kitéve. 

Mindkét zárbetét a legmagasabb, 6 besorolású Mabisz minősítéssel rendelkezik, gyárilag 5 db másolásvédett kulcs jár a betétekhez, valamint a gyártó 5 éves garanciát vállal a termékeire. Biztonságtechnikai jellemzőik közé tartozik a fúrás-, letapogatás-,maghúzás-,”Bumping key” védelem és zártörést megnehezítő acél hídra vannak építve.

A lakatok a forgalomban lévő típusok többségével ellentétben a kengyel felől vannak összeépítve, így zárt állapotban a zárszerkezet a lakattest teljes védelmét élvezi. A kulcslyukban látható vízszintes bevágással rendelkező acél lamella képes elfordulni, így fúrási kísérlet esetén a fúró azt nem forgácsolja csak forgatja.

 

Vissza