Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Hírek

2019.03.19

Alumínium ajtóhoz alkatrészek (Schüco, Merkury), Pánikzár

Schüco logó Dorma PHA illusztráció

 

A legtöbb zárszaküzlet számára elhanyagolt terület az alumínium ajtókon és menekülési útvonalak ajtóin használatos zárak és kilincsek. Ennek az oka egyszerű, aránylag kevés van belőle, az alkatrészek beszerzése pedig körülményes és drága. Webáruházunk országos lefedettsége által ezen a problémakörön képes túllépni, így megkezdi az alábbi termékek forgalmazását.

Schüco portálzár 211367, 211368, 211369

Schüco alumínium ajtón használatos kilincs garnitúra

Merkury alu ajtó kilincs-kilincs, gomb-kilincs, gomb-gomb szettek

Merkury rozetta

Dorma PHA 2000 pánikzár család

Dom CP pánikzár család

A Schüco portálzárak nem, vagy csak nagyon körülményesen helyettesíthetőek egy-egy alumínium ajtóban. Ennek az az oka, hogy előlapja például egy Euro-Elzett portálzártól eltérően nem egy egyszerű lapos fém lemez, hanem U alakra oldalanként 6-6  mm-t visszahajtott fém lap. Az U alakú előlap természetesen a zár DM méretének megmérésekor közrejátszik mert "eltolja" a méretet, így a cseredarab DM mérete szinte biztosan nem lesz megfelelő. A visszahajtás másik velejárója, hogy a zárnyelvek alapállapota valójában messzebb van az ajtótól mint egy szokványos zár esetén. Ez azt eredményezi, hogy egy U előlapos zár helyére beszerelt hagyományos portálzár esetén a zár nyelvénél fennálló illesztési hézag gyakorlatilag jelentősen megnő.

A pánikzár termékkörben a Dorma az egyik lagnagyobb elterjedésű termék hazánkban, így esetében lehetővé tettük, hogy az ne csak teljes szettekként, hanem akár 1-1 alkatrész, részegység formájában is meghvásárolható legyen. A pánikzárakhoz áruházunkban megtalálhatóak a hozzátartozó általában 10x30-as méretű zárbetétek is.

Vissza