Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Roto NT ablak vasalat

Roto logo

Ebben a kategóriában találja a ROTO NT abalakvasalat alkatrészeit, így könnyedén pótolhatja a tönkrement vagy eltünt ROTO vasalattal szerelet fa vagy műanyag ablak alkatrészeit. Rúdzár, ollókar, ollószár, sarokváltó, csappantyú, sarokcsapágy, takaró, ...

Az alkatrész kiválasztásának első lépése az ablak anyagának kiválasztása, ami lehet fa vagy műanyag. Ezt követően azt szükséges majd kiválasztania, hogy az Ön abalaka nyíló, bukó vagy éppen bukónyíló.  

Webáruházunk legújabb termékcsoportja a Roto NT ablak vasalatok, melyeknél a gyártó igen nagy figyelmet fordít a magas fokú biztonságra, a használati kényelemre és a hosszú élettartamra is. Fa- és műanyag nyílászárókba valamint erkélyajtókba is egyaránt használatosak bukó, nyíló és bukó-nyíló ablakokhoz a következő szárnytömegekig :

  • max. 150 kg fa nyílászárók esetén;
  • max. 130 kg műanyag nyílászárók esetén.

A biztonság „beépítése”: a legkedveltebb utakat a házba egy betörő számára az ajtók vagy ablakok jelentik. A Roto NT vasalatok már alapverzióban is magas biztonsági szintet nyújtanak, azonban a bukó-nyíló konstrukció esetében a szárny alsó peremén már gombafejes rögzítőcsap (mely rögzítés és biztonság egyetlen alkatrészben) található, mely a bukócsapágyba zár, így téve lehetővé egy még magasabb biztonsági szintet. Azonban még ezt a szintet is lehet fokozni ún. zárható ablakzárak használatával, melyeket szintén megtalál kínbálatunkban IDE kattintva.

Vasalat karbantartása: a vasalatokat éventre egyszer, rögzített helyükön meg kell vizsgálni, kopásukat ellenőrizni és ha szükséges, a rögzítő csavarokat meg kell húzni, a mozgó részeket be kell zsírozni/olajozni. (Figyelem! Csak olyan anyagok alkalmazása megengedett, amelyek a vasalat korrózióvédelmét nem befolyásolják!)

Nyíló és a bukó-nyíló ablakoknál azonban szükséges megemlíteni, hogy nyitott állapotban erős széllökés hatására erősen becsapódhatnak, amik nem kedveznek a vasatoknak, ezért ilyen esetben mindenképpen kitámasztó használata javasolt, melyet szintén megtalál termékeink között IDE kattintva.

TÜV (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) minősítés: a TÜV által is elismert minőségbiztosítási rendszer és az egyedülálló felületkezelési eljárás teszi lehetővé hogy a Roto 10 év működési garanciát vállaljon a Roto NT vasalat rendszerre.

A könnyebb választás érdekében 2 főbb csoportra osztottuk őket, fa- ill. műanyag ablakokhoz való vasalatok.

A 2000-es években,  főleg annak végén beépített műanyag és fa ablakok, erkélyajtók amelyek bukó-nyíló vasalattel szerelve kerültek forgalomba napjainkra eljutottak oda, hogy bizonyos elemei kezdik felmondani a szolgálatot cserére szorulnak. Webáruházunk megpróbál erre az igényre is - többek közt - megoldással szolgálni. A termékcsoport kimondottan bonyolult, ezért egyelőre azon dolgozunk, hogy minimális műszaki ismerettel is ki tudja bárki választani a számára szükséges alkatrészt amely a vasalatban tönkrement. Hazánkban a legelterjedtebbnek a Roto, GU és Maco ablakvasalat mondható, ezek mindegyikéhez szeretnénk megfelelő alternatívaként szolgálni.

Hogy mi szokott leggyakrabban tönkremenni:

  • sarokváltó (GU, Roto, Maco)
  • sarokcsapágy
  • olló
  • peremretesz (Roto, GU, Maco)
  • bukónyíló rúdzár több méretben (Maco, Roto, GU)
  • középzár, ollóelőlap
  • záródarabok, amelyek minden gyártónal alkamazkodnak a profilhoz.

A fenti alkatrészek csak a leggyakrabban meghibásodó alkatrészeket tartalmazzák, azonban áruházunkban ezen bukónyíló vasalatok minden alkatrsze elérhető lesz mindhárom nagymúltú gyártótól.