Új jelszó kérése

Termékajánló

Legkeresettebb termékeink

Roto NT vasalat

 Fő kategória >Roto NT vasalat

Webáruházunk legújabb termékcsoportja a Roto NT ablak vasalatok, melyeknél a gyártó igen nagy figyelmet fordít a magas fokú biztonságra, a használati kényelemre és a hosszú élettartamra is. Fa- és műanyag nyílászárókba valamint erkélyajtókba is egyaránt használatosak bukó, nyíló és bukó-nyíló ablakokhoz a következő szárnytömegekig :

  • max. 150 kg fa nyílászárók esetén;
  • max. 130 kg műanyag nyílászárók esetén.

A biztonság „beépítése”: a legkedveltebb utakat a házba egy betörő számára az ajtók vagy ablakok jelentik. A Roto NT vasalatok már alapverzióban is magas biztonsági szintet nyújtanak, azonban a bukó-nyíló konstrukció esetében a szárny alsó peremén már gombafejes rögzítőcsap (mely rögzítés és biztonság egyetlen alkatrészben) található, mely a bukócsapágyba zár, így téve lehetővé egy még magasabb biztonsági szintet. Azonban még ezt a szintet is lehet fokozni ún. zárható ablakzárak használatával, melyeket szintén megtalál kínbálatunkban IDE kattintva.

Vasalat karbantartása: a vasalatokat éventre egyszer, rögzített helyükön meg kell vizsgálni, kopásukat ellenőrizni és ha szükséges, a rögzítő csavarokat meg kell húzni, a mozgó részeket be kell zsírozni/olajozni. (Figyelem! Csak olyan anyagok alkalmazása megengedett, amelyek a vasalat korrózióvédelmét nem befolyásolják!)

Nyíló és a bukó-nyíló ablakoknál azonban szükséges megemlíteni, hogy nyitott állapotban erős széllökés hatására erősen becsapódhatnak, amik nem kedveznek a vasatoknak, ezért ilyen esetben mindenképpen kitámasztó használata javasolt, melyet szintén megtalál termékeink között IDE kattintva.

TÜV (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) minősítés: a TÜV által is elismert minőségbiztosítási rendszer és az egyedülálló felületkezelési eljárás teszi lehetővé hogy a Roto 10 év működési garanciát vállaljon a Roto NT vasalat rendszerre.

A könnyebb választás érdekében 2 főbb csoportra osztottuk őket, fa- ill. műanyag ablakokhoz való vasalatok.


214 termék
Fa ablak
265 termék
Műanyag ablak


A kategória jelenleg folyamatos feltöltés alatt áll.

 

A 2000-es években,  főleg annak végén beépített műanyag és fa ablakok, erkélyajtók amelyek bukó-nyíló vasalattel szerelve kerültek forgalomba napjainkra eljutottak oda, hogy bizonyos elemei kezdik felmondani a szolgálatot cserére szorulnak. Webáruházunk megpróbál erre az igényre is - többek közt - megoldással szolgálni. A termékcsoport kimondottan bonyolult, ezért egyelőre azon dolgozunk, hogy minimális műszaki ismerettel is ki tudja bárki választani a számára szükséges alkatrészt amely a vasalatban tönkrement. Hazánkban a legelterjedtebbnek a Roto, GU és Maco ablakvasalat mondható, ezek mindegyikéhez szeretnénk megfelelő alternatívaként szolgálni.

Hogy mi szokott leggyakrabban tönkremenni:

  • sarokváltó (GU, Roto, Maco)
  • sarokcsapágy
  • olló
  • peremretesz (Roto, GU, Maco)
  • bukónyíló rúdzár több méretben (Maco, Roto, GU)
  • középzár, ollóelőlap
  • záródarabok, amelyek minden gyártónal alkamazkodnak a profilhoz.

A fenti alkatrészek csak a leggyakrabban meghibásodó alkatrészeket tartalmazzák, azonban áruházunkban ezen bukónyíló vasalatok minden alkatrsze elérhető lesz mindhárom nagymúltú gyártótól.

Webáruház készítés