Összehasonlítás

Árukereső.hu

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Termékajánló

Legkeresettebb termékeink

Cilinderes bútorzár - rászegző

Fő kategória >Bútorzár, postaláda zár >Cilinderes bútorzár - rászegző

Sorrend:


A cilinderes zárak olyannyira széles palettát ölelnek fel a felhasználási és beépítési módjuk szerint, hogy igyekeztünk őket további alkategóriákba besorolni a beépítés módja szerint.

Rászegző zárak:

Ezeket a zárakat elsősorban bútorokban, bútorlapba beépítve alkalmazzák. Kilakításuk olyan, hogy cilinder teste keresztül ér a bútorlapon, hossza lehetővé teszi a minden esetben tartozékként érkező takaró kupak felhelyezését is amellyel az esztétikus beépítés garantálható. A cilinder teste a zárszerkezetet is megában rejtő alaplapra van felfogatva. Az alaplapon található furatok segítségével a zár az ajtó belső oldalára kerül felszerelésre általában facsavarok által, innen ered a rászegző kifejezés. Az alaplag különböző méretekben készül típustól függően, így annak méretére, valamint a cilinder elhelyezkedésére az alaplapon kiemelt figyelmet kell fordítani a kiválasztás során.

Furatba építhető zárak:

Ezek a zárak egyaránt előfordulnak bútorban, fémszekrényben, postaládában, pénzkazettában és még számos helyen a közös ismérvük, hogy az ajtón kilakított - általában speciális alakú - nyílásba kerülnek beépítésre és a rögzítés belülről egy nagy méretű anyával (ritkán egyéb módokon) történik. Kiválasztásukkor kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a beépítéshez milyen alakú és méretű furatra van szükség, valamint, hogy az adott zár típus milyen vastag ajtóba teszi lehetővé a rögzítést. Postaláda zár, fémszekrény zár és pénzkazetta zár esetén mivel ezek fémből készülnek ez az érték rendre 1-3 mm mindössze, míg ha bútorlapba keresünk zárat akkor a 18-20 mm vastag ajtólap vastagságot szükséges alapul venni.


Webáruház készítés