Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Lakat

A kategóriában erőfeszítéseink eredményeként az interneten elérhető legszélesebb kínálatot találja. Több mint 100 típust forgalmazunk melyeket az átláthatóság végett ésszerűen kategorizáltunk. 

A kulcsos lakat kategóriában természetesen azon darabok kaptak helyet melyek nyitása mindenképpen, és általában zárásuk is kulccsal történik. A zárás csak azért történik általában kulccsal mert az úgynevezett ugrókengyeles változatok bezárásához elegendő a lakatkengyelt visszanyomni a házba amit a rugós belső szerkezet ezután reteszel.A kategóriában további választási lehetőségeket fog találni, az általános célra szánt lakatok azok amelyeket az átlagember használ a kapuján,  a szekrényén. A méretbeli különbségek itt is mérvadóak hiszen egy egyszerű szekrényre elegendő lehet egy 30 mm-es is míg kapura azért minimum 45 mm-es az ajánlott. A biztonságinak mondott lakatok azok amelyet olyan felhasználási területekre ajánlott ahol aránylag magas az illetéktelen behatolás valószínűsége. Ezek a lakatok a elsősorban a mechanikai védelmet helyezik előtérbe így a leghangsúlyosabban a gyártás során a kengyel védelmére figyeltek. Nagyon fontos megemlíteni, hogy önmagában egy komoly termék nem sokat ér, ahhoz, hogy annak kiaknázhassuk biztonsági szintjét egyéb elemeknek is meg kell felelni az elvárásoknak elsősorban gondolunk itt a lakatpántra melyre ráakasztjuk. A MABISZ minősítések is szinte minden esetben az előbb említett elemek meghatározott párosításai esetén igazolják a megfelelősséget.

További két alkategória elérhető még itt a hosszú kengyelű valamint a vízálló lakatoké. Az elsőben azokat gyűjtöttük össze melyeknél a kengyel alatti magasság hosszabb az átlagosnál, ugyanis ezekkel a típusokkal akár két távolabb lévő lakatolás pont is átérhető. A vízállóak között olyan is elérhető mely akár teljes élettartamában is használható a víz alatt.

A számzáras kategóriában lévő termékeknél nincsen lehetőség kulcs használatára, a nyitás a kód beállításával történik. A zárás csak a beállított kód esetén lehetséges a kengyel benyomását követően a kód "eltekerésével". A számzáras lakatok legnagyobb előnye az, hogy a kulcsa nem veszhet el, az nehezebben kerülhet esetleg illetéktelenek kezébe. Sőt, ha esetleg a kódja mégis kitudódna, akkor a legtöbb típusnál lehetőség van a kód megváltozatására akár több esetben is. Ezen változatból is vannak általános célra használható valamint biztonsági darabok egyaránt és természetesen vízálló változat is elérhető.

Érdekes és egyedülálló kategóriánk az azonos kulccsal működő lakatoké amelyben olyan formában van lehetőség lakatot rendelni, hogy Ön határozhatja meg azt, hogy mekkora mennyiséget szeretne úgy, hogy azok azonos kulccsal működnek. Számos típus esetén a kulcsok száma úgy alakul, hogy az a rendelt mennyiség kétszerese vagy háromszorosa.