Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Hi-Sec acél ajtó alkatrész

15termék115
Raktáron
DM:
60 mm
Kilincs- kulcsközép távolság:
68 mm
Működtetés:
Cilinderes
9 550 Ft
Raktáron
DM:
60 mm
Kilincs- kulcsközép távolság:
68 mm
Működtetés:
Cilinderes
9 520 Ft

Ebben a kategóriában találhatóak a napjainkra - elsősorban kedvező áruk miatt - igen elterjedtnek mondható acél biztonsági ajtók alkatrészei. (kínai acél ajtó, kínai biztonsági ajtó stb.) Ezekről az ajtókról az interneten lehet hideget-meleget egyaránt találni, számos videót találunk a feltörhetőségéről és kb. ugyanennyit a feltörhetetlenségéről. Webáruházunknak nem tiszte akármely tábor mellé is állnia, azonban egyetlen dologban mindenki egyetért, mégpedig, hogy az ezekben megtalálható zár, kilincs és zárbetét ugyanúgy kopó alkatrésznek tekintendő mint bármilyen más ajtó esetén. A különbség leginkább abban mutatkozik meg, hogy ezekben a biztonsági ajtókban olyan zárat, zárbetétet és kilincset alkalmaznak a gyártók amely legjobb tudomásunk szerint minden Európában használatos szabványt nélkülöz. Az előző megállapításból egyértelműen következik, hogy a legtöbb esetben ezek az ajtó alkatrészek nem helyettesíthetőek gyakran előforduló típusokkal. Az alábbiakban a leggyakrabban keresett kínai acél biztonsági ajtó alkatrészekről írunk bővebben.

Acél biztonsági ajtó kilincs: esetében a kilincs és a zárcím egy egységet alkot, a kilincs egy seeger gyűrű segítségével van rögzítve. A külső és belső oldal mind kinézetben, mind funkciójukat tekintve eltér egymástól, a belső oldalon lévőn találnunk kell a zárbetét alatt egy plusz "gombot" amely a zárban lévő plusz nyelv belülről történő működtetését szolgálja. Mivel meghatározott, hogy melyik kilincs kerülhet kívülre és melyik belülre, így külön-külön létezik belőlük balos és jobbos kivitel. Gyakori a kérdés, hogy megfordítható-e? Vannak típusok melyek igen, és vannak típusok amelyek nem. Az általunk forgalmazott világítós változat nem fordítható meg ugyanis átfordítása esetén a világítás nem lefelé hanem felfelé világítana. Mivel egy ajtó esetén annak nyitásirányát egy nem hozzáértőnek nem egyszerű meghatároznia, így áruházunkban egy egyszerűbb módot kerestünk annak meghatározására, hogy valakinek balos vagy jobbos kilincsre van szüksége. Minderről bővebben magánál a terméknél olvashat. Fontos, hogy a rögzítésük belülről történik 2 db M5 átmenő csavarral. A kilincs garnitúrának nem tartozéka a zárbetétet eltakaró ovális, elsősorban törésvédelmet szolgáló alkatrész.

Az ajtó kilincs választékunk bővül, elérhetőek a kilincsek erősített kialakítással is, ezek magasabb védelmet nyújtanak az ajtón történő destruktív behatolási kísérletek ellen. A külső oldali pajzs egy vastag, masszív acél lapot tartalmaz. A legfontosabb ebben az esetben az, hogy az a menetes hüvely ami a kilincs rögzítésére szolgál átmenő csvarok által ebbe a vastag acél lapba van rögzítve, így a kilincs "letépése" ellen is jelentősen magasabb a védelme. 

A kilincs elérhető fix gombos változatban is, ekkor az ajtón kívül nincsen kilincs. A gomb nem fordítható el, a bejutáshoz mindenképpen szükséges a kulcsot hásználnia, azonban napközben elegendő lehet csak behajtani az ajtót, nem szükséges azt mindig a kulccsal ráfordítania.

Biztonsági ajtó zár: érdekes darabként tartjuk számon ezeket a zárakat, ugyanis meghibásodásuk esetén gyakorlatilag semmilyen elterjedtnek nevezhető zárral nem helyettesíthetőek. A nem helyettesíthetőség fő oka a méretezésében és kialakításában keresendő, hiszen a hazánkban megszokott 40-45-55 mm-es kilincstengely mélység az 60 mm, míg a szintén megszokott 55-85 90 mm-es cilinderközép és kilincstengely közép távolság az 68 mm. A nyelvek elhelyezkedése, alakja, száma csak tovább rontja a képet, hiszen a zárbetéttel működtetett nyelvből általában 3 darabot találunk a zár előlapján. További érdekessége, hogy a cilinder alatt egy a belső fordítóval működtetett nyelvet is találunk, ilyennel semmilyen egyéb zárnál még nem találkoztunk. 

Áruházunkban ezek a biztonsági zárak 2 változatban, és azok balos valamint jobbos kiviteleiben kerültek feltüntetésre. Javasoljuk, hogy először az előlap szélességét mérje le, ez tipikusan 30, vagy 24 mm. 

Ezen a területen is sikerült a vásárlóink igényeihez igazodni, vásárolhatóvá váltak a felsőzárak is, melyekből nincsen balos és jobbos változat, mivel ezeknek nincsen csapdanyelvük. Ezek a kiegészítő reteszzárak szintén az ajtó vsatagságához igazodóan egyaránt léteznk 24-es és 30-as előlappal.