Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Kilincs, zárcím, pajzs

Kilincsek minden igényhez, beltéri és bejárati ajtókhoz egyaránt. A biztonsági ajtókilincs és a törésvédő pajzs kategóriában magas biztonságot nyújtó kilincseket talál.

Kilincs pajzs – nem csak dísz!

Az átlagember, aki nem feltétlenül van tisztában a kilincshez kapcsolódó szakszavakkal, annak nem feltétlenül egyértelmű, hogy a kilincspajzs, az pontosan mit is jelent. A betörők egyre furfangosabb módszerekkel igyekeznek jogtalanul behatolni a lakásokba, a biztonságtechnikával foglalkozó szakemberek pedig folyamatosan törekednek olyan módszerek, zárbetétek, törésvédő pajzsok kifejlesztésére, ami az ajtón kívül tartja a lakásba kívánkozó tolvajokat. A kilincs pajzs vagy törésvédő pajzs az a rész, amin a kilincs elhelyezkedik. Nem csak látványelem, sokkal több annál.

Betörés? Áh, velem az biztos nem történik meg! Ez biztonságos környék! Nincs is mit elvinni! – Ezekben a mondatokban az a közös, hogy számos olyan ember szájából is elhangzottak, akik később betörés áldozatai lettek. Az ember ugyanis meg van róla győződve, hogy bizonyos dolgok vele nem történhetnek meg. Sajnos a biztonságos környék sem tudja garantálni, hogy nem fog ott betörés történni. Arra reflektálva, hogy nincs mit elvinni, nos a tolvajok mindig találnak valamit, aminek eltulajdonítása, igazán fáj a tulajdonosnak. Jobb tehát nem kockáztatni és gondoskodni otthonunk biztonságáról. Alapvetően az a tapasztalat, hogy a többség csak akkor kezd el tenni otthona biztonsága érdekében mikor már megtörtént a baj. A betörésnek nagyon komoly pszichés hatása van az áldozatra. Maga a tudat, hogy valaki járt az otthonukban, még ha semmit nem is vitt el a betörő, bizonytalanná teszi az embert, megszűnik a biztonságérzet. Jobb félni, mint megijedni, vagyis gondoskodni a védelemről, mint a betörés tényével szembe sülni. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a biztonságos otthon arról szól, hogy fél tucat kamerát kell felszereltetni, több százezres zárat, és lehetőleg három pitbull is őrizze a bejáratot. Ezek valóban hasznosak lehetnek, azonban van egyszerűbb és költséghatékonyabb módszer is. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenkinek engedi a pénztárcája, hogy több százezres biztonságtechnikai módszereket alkalmazzon, azonban nem is erről van szó, hanem mindössze néhány apróságról, ami növelheti a komfort- és biztonságérzetet. A törésvédő pajzs majdnem minden ajtón megtalálható, azonban nagyon nem mindegy a minőség. A törésvédő pajzsot biztonsági kilincsnek is nevezhetjük, mivel sokat tudnak javítani az ajtó biztonsági szintjén. Az ilyen kilincsekről általánosságban elmondható, hogy belülről átmenő csavarokkal lehet felszerelni, hogy kívülről ne lehessen lecsavarozni.

A kilincs gyakran rá van fogatva a pajzsra, ami alatt egy erős rugó helyezkedik el, így nem érdemes ezt feszegetni, szétszedni. Vannak úgy nevezett kínai ajtó kilincs pajzsok, amikből gomb-kilincs változat is elérhető. A kilincsek lehetnek jobbos vagy épp balos biztonsági kilincsek, így mindenki ki tudja választani, ami számára megfelelő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kínai ajtók kilincsek két esetben törnek le. Az egyik eset, mikor az ajtót rosszul szerelték be, esetleg a vásárló rángatja, huzigálja, emelgeti, vagyis nem rendeltetésszerűen használja, aminek törés a vége. Ebben az esetben nem a minőség a mumus, sokkal inkább az előbb említett nem rendeltetésszerű használat. A másik eset, amikor a kilincs letörhet, ha a kilincset nem erősíti semmi, nincs kellő védelem. Ez általában a silány minőség miatt van. Éppen ezért érdemes megbízható webáruházból rendelni, ahonnan az összes alkatrészt meg tudja rendelni, valamint szükség esetén a webáruház munkatársainak segítségét tudja kérni. A törésvédő rozettával is érdemes megismerkedni, mivel ez a szerkezet a szűkpénztárcának is kedvez, ugyanakkor nagyban megnehezíti a betörők dolgát. A törésvédő pajzs vagy rozetta csavarral rögzíthető. A rozetta két részből áll egy elülső és egy hátsó masszív részből. A két rész masszívan kapcsolódik egymáshoz a beszerelés után, vagyis nem lesz leszerelhető. Előfordulhat, hogy a betörő letöri a kilincset, eltávolítja a lemez rozettát és eltöri a zárbetétet. Ekkor sem kell kétségbeesni, ugyanis a betörő maximum a zárbetét egy kis részét, maximum egy cm-es részt tud letörni, a többi marad. Ez mit jelent? Hogy a betörő hoppon marad, ugyanis az ajtó továbbra sem fog kinyílni, viszont a lakó kulcsával be tud menni a lakásba. Bár a legtöbb betörő nem kínlódik ennyit, ha azt látja, hogy ennyi munka van a bejutással, akkor inkább könnyebb préda után néz. Még egy lehetőség van a szűk pénztárcának, még pedig a felsőzár pajzs, melynél nem számít, hogy az ajtó balos vagy jobbos. A kulcsnyílás előtti forgó takaró lemez a zárbetétet védi a fúrás ellen is, ami a betörők egyik kedvelt módszere, hogy bejussanak a lakásba. Egyszerű, alacsony költségű, azonban mégis csak nagyszerű és effektív megoldás a betörőkkel szemben.