Összehasonlítás

Árukereső.hu

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Termékajánló

Legkeresettebb termékeink

Hevederzár betét - zárbetét fogaskerékkel

hevederzár betét

Ezek a zárbetétek mindössze annyiban térnek el a szokványos zárbetétektől, hogy a kulcs elfordulása egy fogaskerék elfordulását eredményezi.

 

Webáruházunkban mindenki megtalálhatja a számára ideális hevederzár betétet!

 

  • Számos gyártó különböző típusai
  • 6 különböző fogaskerék lehetőség
  • 70 különböző méret

 

A hevederzár betét méretét a fogaskerék alatt lévő rögzítő furat közepétől mérjük a zárbetét széléig mindkét irányba. A fogaskerekes zárbetétek 99%-ának egyik oldala 30 mm-es, a másik oldalt pedig az ajtó vastagsága határozza meg. Az ajtó vastagságához igazodóan a hosszabbik oldal 45 mm és 110 mm közé esik leggyakrabban, kifejezetten gyakori az 55 és 70 mm-es oldalhossz, vagyis a 30x55 és 30x70-es méret.

 

A hevederzár betét megmérését követően használja az oldal tetején található zárbetét keresőt, melynek első két oszlopában adja meg a méretet, a harmadik oszlopban pedig válassza a hevederzár betét lehetőséget. Következő cikkünkben azoknak a vásárlóinknak szeretnénk segítséget nyújtani akik az úgynevezett "miskolci" (a gyártás helyére utalva) hevederzárral rendelkeznek és bizonytalanok a zárbetét cseréjének és rögzítésének mikéntjében. A miskolci hevederzár betét rögzítésének két módjával találkozhatunk. 

 

Lemezzel: Amennyiben a hevederzár betétet lemezzel rögzítjük, a zárbetét cseréjekor nem szükséges leszerelni a teljes zárat, elegendő annak belső pajzsát eltávolítani a helyéről, melyet általában mindössze két csavar tart a helyén. Miután levettük a pajzsot, a zárbetét könnyen kihúzható a helyéről, mivel addig a betéthez csavarozott lemez gátolta meg hogy kiférjen a belső pajzson kialakított zárbetét alakú nyíláson.

 

miskolci fogaskerekes zárbetét miskolci fogaskerekes zárbetét 2

 

Csavarral: Csavarral történő rögzítés esetén az egész hevederzár eltávolítása szükséges, mivel a zárbetétet egy M5-ös csavarral rögzítették az ajtóba, egy, a zár felől belógó csonk segítségével.

 

fogaskerekes zárbetét 3 fogaskerekes zárbetét 4

 

Az áruházunkban forgalmazott miskolci típusú hevederzár betétek kizárólag LEMEZZEL rögzíthetőek, nem rendelkeznek semmilyen másodlagos furattal. Ennek oka, azon tapasztalatunk, hogy a furat elhelyeszkedése a hevederzáron gyártónként eltérő lehet, így semmi nem garantálja hogy a zárbetétet be lehet építeni. A lemezes megoldás ezzel ellentétben univerzális, minden miskolci hevederzár esetén egyaránt használható. A lemezt és az annak rögzítésére szolgáló csavart MINDEN esetben a zárbetétek tartozékaként adjuk, így azt azok is be tudják építeni akiknek addig csavarral volt rögzítve a zárbetétük.

Webáruház készítés