Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Hevederzár

A hevederzár méretének megválasztásakor az ajtólap szélességét vegyük alapul, ha pont megfelelő méretűt nem talál akkor inkáb 1-2 cm-rel kisebb legyen mint nagyobb, az esztétikusabb megjelenés végett. A szín megválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy az ajtólap és a tok nem feltétlenül egyforma színű, így a zár és az ellendarbok lehetnek akár eltérő színűek is.

Ellendarabból számos kilakításút forgalmazunk, kellő kürültekintéssel járjon el a megválasztásuknál.

A zárbetét méretének megválasztása a legnehezebb feladat hevederzár vásárlásakor. Segítségül annyi támpontot tudunk adni, hogy a zárbetét hosszabbik oldalából 8-9 mm-t felvesz a zártest. (ennyit van a zártesten belül a fogaskerék közepétől) Zárbetétből olyan típust válasszon amely elérhető 18 fogas 24 mm átmérőjű fogaskerékkel.


 

A kategória legérdekesebb termékcsoportja kétségtelenül a hevederzár nevű csoport amely egyedülállóan felépítettnek és a kiegészítők tekintetében szélesnek mondható. A színválaszték tekintetében barna és fehér áll rendelkezésre azonban méretben más sokkal több a lehetőség. A standard méreteken túl teljesen egyedi méretű hevederzár is rendelhető akár aszimmetrikus méretezéssel is. A forgalmazott típus az úgynevezett miskolci hevederzár amelyről itt a neten és szakemberektől is lehet hallani hideget-meleget egyaránt. Az alábbiakban a típusról saját véleményünket írjuk le, amely véleményt az alapján fogalmaztuk meg, hogy magában a gyártási folyamatban is részt veszünk.

A miskolci hevederzár: sok kritika érte már a típust amelyet saját véleményünk szerint elsősorban a hozzá adott "MADE IN ITALY" nevű zárbetétnek köszönhet. Úgy gondljuk ez valóban gyenge pontja a terméknek éppen ezért mi ezt a zárbetét típust nem is adjuk a zárhoz, sőt, semmilyet nem adunk hozzá, meghagyjuk a választás lehetőségét a Vásárlónak. Maga a zár már jóval kevesebb kritikát kap, esetében a külső pajzs és a két átmenő kapupánt fejű csavar könnyű támadhatósága szerepel általában a leszólás középpontjában. Saját fejlesztésünk által elérhető olyan külső pajzs amely rejtett csavarozással kerül rögzítésre, anyaga 3 mm-es saválló acél lemez szálcsiszolt fényes felülettel. Amire hevederzárak esetén komoly hangsúlyt fektetünk az a záródarabok vagy ellendarabok minél tágabb választási lehetőségének felkínálása. Azért, hogy Ön is a megfelelő ellendarabbal tudja megvásárolni a zárat alapból nem adunk a zárhoz, azt külön egyesével kell a kosárba raknia, mivel nem biztos, hogy a két oldalra ugyanolyan záródarab szükséges.

Fontos!

A hevederzár tartozékai:

  • zártest a benne lévő 2 db nyelvvel
  • külső és belső pajzs
  • 2 db kapupántfejű csavar zárt anyával

Ami külön megvásárolandó:

  • hevederzár betét 18 fogú 25 mm-es fogaskerékkel
  • 2 db záródarab
  • esetleg külső pajzs rejtett csvarozással