Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

GU többpontos zár

GU Secury Europa R4 (4 görgő)

A legelterjedtebb változat, bezárása a kilincs felhúzásával történik. A zárást a zártest két nyelvén kívül 4 db görgő végzi, melyek függőleges irányban mozdulnak el a kilincs felhúzásakor. 6 különböző méretben elérhető.

GU Secury MR/R biztonsági zár (2 görgő + 2 csap)

Magasabb biztonságot nyújtani képes változat ugyanis a zárást 2 görgő és 2 csap végzi. A görgők függőleges irányban mozdulnak el, a csapok pedig a normál záryyelvekhez hasonlóan "elúbujnak" az előlapból.

GU Secury MR/R + PZ biztonsági zár (2 görgő + 2 csap + pótcilinder)

Működését tekintve megegyezik a 2 csapos - 2 görgős változattal, azonban 2 zárbetétnek alakítottak ki helyet benne. Mindkét zárbetét működtetése szükséges a nyitáshoz és záráshoz egyaránt, így a manipulációs nyitási technikák ellen magasabban védett az ajtónk hiszen ílyen szempontból olyan mintha két zár lenne az ajtóban.


24termék124

A cég megalapítása Viktor Gretsch mérnök, technikus nevéhez fűződik. 1907-ben alapította meg a Hermann Gretsch-GmbH-t és az UNITAS fémipari vállalatot. Kezdetben húzózsinóros felülvilágító ablakok, ablakrögzítők és kisvasalatok gyártásával foglalkozott a cég. 1910-ben partnerré és ügyvezetővé választotta Johann Maus-t. Az ezt követő években a vállalat nagyléptekben fejlődött, az 1920-as és 30-as években több, mint 120 szabadalmat fejlesztettek ki és termékeik Európa szerte nagy sikert arattak. 1924-ben jelentették be szabadalomként a tolóajtó vasalatokat. A BKS 1938-ban kifejlesztette a manapság is széles körben ismert körcilindert.

A dinamikus fejlődés után egy viszontagságosabb időszak következett, amely leküzdése után a céget Stuttgart-ból Ditzingen-be telepítették át. Az 1970-es évek rendkívül jelentősek voltak, ugyanis ekkor a vállalat vállalatcsoporttá fejlődött. 1975-ben részesedést vásároltak a legnagyobb francia épületvasalat gyártó vállalatból, a FERCO-ból, majd 4 évvel később megtörtént a GU-SECURY többpontos ajtózár kifejlesztése. Az 1983-as év is jelentős mérföldkőnek számított a cég történetében, hiszen ekkor integrálta a BKS vállalatot, amely a legjelentősebb német zár-, ajtózár,- zárrendszer és pánikzár gyártónak számított. A 2000-es évek elején még integrálta az ela-soft vállalatot, a GEMOS épületfelügyeleti rendszer kifejlesztőjét, valamint az ATS GmbH-t, az automata bejárati rendszerek és a Tür + Tor Service GmbH & Co. KG-t is. 2006-ban a BKS elnyerte az "évszázad márkája" címet, a Gretsch­ Unitas GmbH pedig 2007-ben már a 100 éves évfordulóját ünnepelte.

Mindezt összefoglalva tehát tevékenységüknek 4 fő vonala van:

  • ablakvasalatok
  • ajtóvasalatok
  • automatikus bejárati rendszerek
  • épületfelügyeleti rendszerek