Kategóriák
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírek
2015.02.16
2014.06.24
Fizetési megoldás
Termékek szűrése
Gyártó
Legkeresettebb termékeink
Termékajánló

Fa ablak


A fa ablakok a mai napig az alapanyag természetességének köszönhetik a népszerűségüket, hiszen a fa mindig megőrzi az értékét. A könnyebb választás érdekében a fa nyílászárókat további 4 csoportra osztottuk nyithatóságuk tekintetében.

Nyíló ablak: a nyíló ablak és erkélyajtó is csak egyetlen funkcióval rendelkezik, vagyis csakis nyitni lehet. A nyíló ablakoknak csak valamely függőleges oldalon vannak záródási pontjai függően attól, hogy jobbos vagy balos a nyílászáró.

Bukó ablak: bukó ablakokat olyan helyiségekben alkalmazunk, ahol csak kisebb ablaknak van hely, viszont szükség van a helyiség szellőztetésére. Ezeknek az ablakoknak a legfőbb ismérve hogy az ablakszárny csak egy féle nyitási irányba kezelhető, csak buktatható, tehát az ablakot szellőztető funkcióba csak annak befelé döntésével állíthatjuk, amikor is az ablak az alsó tokon lévő fix pántoláson elfordul, hogy fenn el tudjon távolodni a toktól. Létezik felsőkilincses bukó ablak amikor a szélesség mindig nagyobb a magasságnál (pl. pinceablakok) és a kétszárnyú bukó ablak ahol pedig a magasság nagyobb a szélességnél (pl. hivatalok, közintézmények).

Bukó-nyíló ablak: a bukó-nyíló ablak a nyílászárók között a leginkább elterjedtebb és kedveltebb, hisz a „bukó-nyíló technológia” egy mozdulattal teszi lehetővé az ablak bukó, vagy nyíló állapotba tételét. A Roto NT az egyik legsikeresebb ilyen jellegű vasalat világszerte! A szárny mindkét pontján záródási pontok vannak, így egy sokkal stabilabb záródást tesz lehetővé mint a csak nyíló, vagy a csak bukó ablak. Legfontosabb jellemzője, hogy ez a vasalat már hibás működés gátló funkcióval van ellátva, mely azt a célt szolgálja, hogy nyitott állapotban ne lehessen bukó, ill. bukó állapotban ne lehessen nyitott állapotba helyezni az ablakot. Ennél az ablaknál a záróelem már gombafejes kivitelű, mely a betörés elleni védelmet hivatott szolgálni.

 Webáruház készítés