Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Euro Elzett többpontos zár

Az alábbi kategóriában választhatjuk ki a számunkra megfelelő többpontos zárat az Euro Elzett-től. A szelektálás során érdemes a szűrőt használni, amely segítségével kiválaszthatjuk a DM méretet, a kilincs,-és kulcsközép távolságot, az előlap szélességét, a záróelemeket és a zárás módját is.


20termék120

A Közép-európai piacon már jól ismert Euro-Elzett termékek, zárak majdnem minden otthonban megtalálhatóak, legyen szó fa,- vagy műanyag ajtóról, vagy kertkapuról. Az Euro-Elzett zárak, termékek gyártása napjainkban a DOM-Elzett Kft. felügyelete alatt zajlik.

A cég alapítására 1919-ben került sor, alapítója a győri iparos, László Zoltán volt. A vállalat neve az ő nevének kezdőbetűiből állt össze, LZ. Kezdetben László Zoltán Fémárugyár néven működött, mint egyéni cég, amely kisipari vasáruk gyártásával foglalkozott, majd bútor-és épületzárak előállításával bővítette tevékenységi körét. A termelés Győrben zajlott, Budapesten csupán a kereskedelmi kirendeltsége működött. Az 1929-es gazdasági világválság sajnos megtörte a vállalat működését és fizetésképtelenné vált. Ekkor alapította meg László Zoltán az Elzett Vasárugyár Rt.-t, amely családi vállalkozásként működött, összefogva így a győri gyárat és a budapesti kereskedelmi képviseletet. A gyár ezután nagyütemben növekedett, bővítve dolgozóinak létszámát. 1948-ban államosították a céget, 1946 végéig az Elzett Vasáruház nevet viselve működött. Ezután olvasztották össze a Fémlemezipari Művekkel és vette fel az Elzett nevet. Ettől kezdve a sátoraljaújhelyi és a soproni gyárak is Elzett márkajelzéssel látták el árucikkeiket. 1948-ban az Angyalföldön található gyár felvette az Elzett Gyár- és Lakatgyár Rt. nevet. A soproni és a sátoraljaújhelyi gyár is megtartotta az Elzett nevet, napjainkban az előbbi az Euro-Elzett, 2018-tól DOM-Elzett és Elzett Sopron cégekben, az utóbbi pedig először Elzett Certa, majd máig Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. néven él tovább, külföldi cégek leányvállalataként.