Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Zárbetét változatok

A kínáltaunkban megtalálható zárbetéteket változatuk szerint az alábbi csoportokba sorolhatjuk.

 

Normál változat:

A forgalomban lévő hengerzár betétek túlnyomó többsége ilyen. Minden típusból ezen változatra jellemző a legkedvezőbb árfekvés. Egyetlen apró hibájának mindössze az említhető, hogy egy belülről bennefelejtett kulcs esetén kívülről nem lehet még hozzátartozó kulcs bírtokában sem bejutni, mert azt nem lehet teljes hosszában bedugni.

 

Vészfunkciós változat:

A gyártás során úgynevezett dupla kuplung kerül beépítésre, amely kiküszöböli a normál változatnál leírt hibát. A vészfunkciós hengerzár betéteket akkor is ki lehet nyitni a saját kulcsával ha a másik oldalon is benne van a kulcs. A mindennapi életben nélkülözhető funkciónak tűnhet, azonban olyan ajtóknál ahol kívül nincsen kilincs megfontolnadó az ilyen zárbetét használata. Akár némi huzat is elegendő lehet, hogy csak a lakatos által jussunk vissza otthonunkba,  hiába van nálunk kulcs.

-Vészfunkciós zárbetét működése:

 

Gombos változat:

Egyszerű megoldás, a belső oldalon nem találunk kulcsnyílást helyette csupán egy szépen kialakított forgatógombot. A gombot egyszerűen kézzel elfordítva nyithatjuk vagy zárhatjuk az ajtót. Esetében a kulcs nem maradhat a zárbetétben.

-Gombos zárbetét működése:


 

Fogaskerekes vagy hevederzár betét változat:

Általában hevederzárakban találkozhatunk velük, fő ismérvük, hogy a tolókavivője (amit a kulccsal fordítunk) egy fogaskerék. Ezeknél a zárbetétknél a méretükön túl a fogaskerék átmérőjére és a fogak számára is szükség van a választásához. 

 

Gombos és vészfunkciós hevederzár betét változat: 

Olyan fogaskerekes zárbetétek melyek a gombos vagy vészfunkciós változatoknál leírt kedvező tulajdonságokkal is rendelkeznek.

 

Félbetét változat:

Általában garázsajtókban találkozhatunk vele. Amint a neve is mutatja a zárbetétnek csak az egyik oldalán találunk kulcsnyílást, a másik oldalának gyakorlatilag a forgórész utáni része hiányzik.