Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft feletti rendelések esetén!

   Biztonságot szállítunk 2009 óta
Információk  |  Ismerj meg minket  |  Online ügyintézés

Ajtócsukó

Az Ajtócsukó az a szerkezet, amely gondoskodik helyettünk arról, hogy az ajtó amin bejöttünk, autómatikusan becsukódjon mögöttünk, anélkül hogy a huzat becsapná, vagy bármi kárt okozna benne. Ezek az ajtócsukó szerkezetek többféle kivitelezésben is megtalálhatóak különböző gyártók termékpalettáján. Vannak rugós, vagy olajos kivitelek, vannak pántoldai, vagy pántellenoldali kivitelek, vannak az ajtó tetejére felszerelhető változatok, vagy vannak az ajtó alá a padlóba süllyeszthető változatok, avagy az ajtó testbe bemarhatóak. Eme utolsó kettőt rejtett ajtócsukóknak nevezzük. Az ajtócsukókat további szempontok szerint tovább csoportosíthatjuk, aszerint hogy milyen súlyú ajtóra lesznek felszerelve, vagy hogy milyen erővel zárják az ajtókat. Vannak amelyekhez a hozzá passzoló csukókar tartozéka, de van hogy külön kell a kart megvásárolni. Így, webáruházunk az interneten elérhető legnagyobb ajtócsukó kínálatot tartalmazza. Közel 100 különböző olajfék közül választhat, amely kiterjed egészen 150 kg-ig tartó ajtó súlyra, valamint az elérhető rögzítőkar választék teljes palettájára.


 

Általában már itt felmerül a kérdés, mi is ez a termék? 

Nem is gondolná milyen gyakran találkozhat vele, biztosak vagyunk benne, hogy valószínüleg Ön is naponta "találkozik" vele. Szinte minden olyan ajtón amely látszólag önmagától bezáródik az áthaladást követően ajtócsukó látja el ezt a feladatot. Az ajtó felső részére pillantva látható ott egy doboz szerűség amely egy karral csatlakozik az ajtóhoz vagy felszereléstől függően az ajtó tokjára. Fő feladata az, hogy az  ajtó folyamatosan bezárt állapotban legyen, valamint az, hogy esetleges huzat esetén sem csapódjon be.

Ajtócsukó az ajtó könnyed zárásához

Volt már Önnel is olyan, hogy a küszöböt átlépve pár méter után úgy bevágódott az ajtó, hogy szinte még Ön is ugrott egyet az ijedtségtől? Üveges ajtóknál ez még kellemetlenebb, hisz ekkor valószínűleg az üveg is darabokra törik. Pláne, ha még a huzat is rásegít az ajtó záródására. Az ajtócsukó pont az ilyen eseteket tudja megakadályozni. A többség el sem tudja képzelni, hogy nézhet ki egy ilyen szerkezet, holott a legtöbb üzletben rendszeresen találkozunk vele.

Az ajtócsukó egy olyan szerkezet, mely az ajtó felső részén helyezkedik el. Olyan, mint egy doboz, amihez egy kar is csatlakozik. Ennek a szerkezetnek a feladata, hogy az ajtó mindig csukva legyen, valamint a huzat sem tudja bevágni. Elsősorban az üzlet tulajdonosok számára kiváló megoldás, főleg, ha elege van abból, hogy a vásárlók állandóan nyitva hagyják az ajtót, így pedig a légkondicionált üzletbe dől be a meleg, a különféle bogarak, vagy rossz idő esetén az eső és a szél. Megoldás lehet az is, ha minden alkalommal becsukja az ajtót a szeleburdi vásárló után vagy feliratot rak ki, de a leghatékonyabb megoldás mégis csak az, ha beszerez egy ajtócsukót. Ha megszületett a döntés körbe néz ez ügyben, akkor hamar rájön, hogy hatalmas a választék, így nem egyszerű dönteni. A normál karos ajtócsukó kiváló, ha nagyon széles ajtószárnyról van szó vagy nagy súlyú az ajtó. Már csak azért is, mert ez az egyetlen megoldás, ami ilyenkor szóba jöhet. A rögzíthető ajtócsukó akkor jó, ha időnként szeretné kitámasztani az ajtót. Így az ajtó folyamatosan záródik, amint valaki belép az üzletbe vagy épp elhagyja azt, azonban, ha úgy dönt, hogy ilyen mód szellőztet, vagy csak szeretné valamiért nyitva tartani az ajtót, akkor ezt a típust ajánljuk. Több típusa is létezik, 90 vagy 120 fokban is rögzítheti az ajtót.

A csúszósínes ajtócsukó abban az esetben jó megoldás, ha keskeny, könnyű ajtókról van szó. Ezeknek a karoknak kisebb a terhelhetőségük, így kizárólag az előbb említett ajtótípusok esetében érdemes használni őket. Sok helyen alkalmaznak padlóba süllyesztett ajtócsukót, ami így esztétikus látványt nyújt. Van, amikor viszont az ajtóba süllyesztett, rejtett ajtócsukó kerül. Ezt a megoldást leginkább szállodákban alkalmazzák. Egy elegáns szállodában zavaró lehet az ajtócsukó látványa, így ez a praktikus és egyben elegáns megoldás elrejti a szem elől az ajtócsukót. Az ajtócsukó, beszéljünk bármilyen típusról, élettartama azon múlik, hogy hogyan szerelik be, valamint, hogy pontosan be legyen állítva. Minden szerkezetet be kell állítani, ez alól egyik típus sem kivétel. Akárcsak a zárbetétek vagy zárak esetében, a túl olcsó itt sem jelent sok jót. Érdemes egy minőségi darabot választani, ami talán nem a legolcsóbb, ugyanakkor hosszú távon jobban megéri a használata, mint egy silány minőségűé, amit rövid időn belül cserélni kell. A típusókról már szó esett, azonban még így is nagy a választék, így pár szó a gyártókról. A Dorma ajtócsukók és egyéb termékek igazán népszerűek Magyarországon, számos különböző ajtó típusra gyártanak ajtócsukókat.  A Geze által gyártott ajtócsukók szintén nagy népszerűségnek örvendenek, mivel a legkülönfélébb zárási helyzetekre tudnak megoldást nyújtani a termékeik. A cseh gyártmányú Brano hosszú múltra tekint vissza, így nem csoda, hogy számos régi közintézmény vagy társas ház alkalmazza. A GU BKS ajtócsukó termékek pedig kiváló ár-érték arányának köszönhetően nem csak a vásárlók kedvence, de a szakemberek is pozitívan nyilatkoznak róluk, így ezek is jó választásnak minősülnek.